De Kracht van Focus of het Geheim van Toeval?

The Secret
The Secret is een populair boek geschreven bij Ronda Byrne. In dit boek wordt beschreven dat je je eigen toekomst kunt creëren met je gedachten. Door je heel erg te focussen op wat jij wilt met de kracht van positieve gedachten. Je hebt vast wel eens over The Secret gehoord, het boek gelezen of de film gezien of gedacht “wow” wat een mooie krachtige gedachte. Misschien gebruik je deze inzichten ook. Of misschien ben jij wat kritischer en is dit voor jou allemaal wat zweverig.

Dat is toch geen toeval?
En dan gebeurt het. Je hebt een wens of een doel geformuleerd en je concentreert je daar regelmatig op. En opeens zie je overal informatie, mensen of voorwerpen die met jouw doel te maken hebben. Dat kan toch geen toeval zijn, denk je dan. Zie je wel, het werkt als ik me erop concentreer. Als je aan oranje busjes denkt, zie je ze plotseling overal.

De kracht van je brein
Hoe dit werkt, heeft te maken met de kracht van je brein. Je hersenen bestaan uit een aantal onderdelen. Je reptielenbrein zorg voor een aantal essentiële basisfuncties zoals ademhaling, evenwicht en je hartslag. Je limbisch systeem zorgt voor allerlei verfijnde lichaamsfuncties zoals je temperatuur, bloeddruk en bloedsuikergehalte. De hypothalamus zorgt voor eten, drinken, je slaap- en hartritme en je hormoonspiegel. De grote hersenen helpen je om taal te begrijpen, keuzes te maken en herinneringen op te slaan. De hippocampus helpt je om deze herinneringen langer te bewaren in je langetermijngeheugen. De amygdala is de plaats waar emoties ontstaan zoals boosheid, angst en verdriet. En waar emotionele herinneringen worden opgeslagen.

RAS als informatie filter
In je hersenstam zit het RAS: het reticulaire activeringssysteem, dat een belangrijke functie heeft in het reguleren van slaap en alertheid. Dit systeem bepaalt welke signalen of informatie wij wel of niet bewust waarnemen.  Zo kun je, als je gewend bent in een drukke stad met veel geluiden te slapen, wakker worden van zacht gehuil.

En dit is het geheim van toeval. Door je te focussen op een bepaald doel of gedachte gaat je RAS – je informatie filter – daar mee aan de slag. En neem je onbewust en bewust meer signalen en informatie waar die te maken hebben met jouw onderwerp van focus.

De kracht van kleur voor focus
Door kleur te gebruiken in je focus gebruik je een aantal krachten van je brein. Je geeft je onderwerp kleur. Dat is makkelijk te onthouden. Het RAS informatiefilter wordt effectief in werking gezet, je gaat die kleur veel vaker en bewuster waarnemen. Zeker als je de kleur ook gaat dragen, word je er steeds aan herinnerd.

Er gebeurt nog veel meer met focus op kleur in je hersenen. Je verbindt de kracht van de verschillende hersenhelften van de grote hersenen:  het cognitieve, kritische linker deel en het positieve, groeigerichte rechterdeel waar kleur, creativiteit en beelddenken een grote rol spelen. Door die verbinding te versterken en deze 2 helften beter te laten samenwerken, verbeter je de effectiviteit van je brein.

Ook de emoties die in je onbewuste amygdala liggen opgeslagen, hebben een relatie met kleur. Hier krijg je gevoel bij kleur. Door te focussen op bepaalde kleuren ga je ook aan de slag met de lading op diepere emoties die onbewust zijn opgeslagen in de amygdala.

Dit is de basis van de Persoonlijke Kracht Methodiek
Deze krachten: de kracht van het positieve denken, de kracht van focus en de kracht van kleur vormen de basis van de Persoonlijke Kracht Methodiek. Met een visuele Blauwdruk voor Succes én een stapsgewijs ontwikkelproces in kleur gebruik je de kracht van focus om jouw doel te bereiken of droom te realiseren.Wij gunnen jou de Focus op Kleur.

Met Persoonlijke Krachtgroet,
Jannie & Pauline